Sheshqeku, një ëmbëlsirë tradicionale beratase me krem të bardhë, vezë të rrahur sipër dhe me përbërje të butë kremoze në qendër. Është e preferuar prej shumë njerëzve, ndër ta personalitete të shquara si për shembull Mbreti Zog dhe Mbretëresha Elizabet.