Shinichi Watanabe (渡邊 慎一 Watanabe Shin'ichi) është regjisor dhe drejtor i filmave anime. Famën e mori me përpunimin e serialit anime Excel Saga e Koushi Rikoduo. Në këtë serial Watanabe shfaqet edhe vetë në film si Nabeshin (ku është edhe dubluesi i këtij të fundit), që është personazhi fiktiv në Excel Saga (Emri Nabeshin është formuar nga emri Shinichi Watanabe. Shëmbull, Nabeshin = nabe + shin). Nabeshin gjithashtu është shquar për drejtimin e serialit të shkurtër anime Puni Puni Poemy, që është vazhdimi jo i mirfilltë i Excel Saga.

Shinichi Watanabe në një mbledhje të adhuruesve i veshur si personazhi fiktiv Nabeshin

Puna e tij si regjisor Redakto

Lidhje të Jashtme Redakto