Shirin Ebadi (lindur në Hamadan, Iran më 21 qershor 1947) juriste, aktiviste e të drejtave të njeriut, themeluese e Qendrës së të Drejtave të Njeriut në Iran dhe fituese e Çmimit Nobel për Paqe.

Shirin-Ebadi-Amsterdam-2011-Photo-by-Persian-Dutch-Network.jpgStub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.