Shock Troopers (në shqip Shok Trupers) është një lojë arcade e tipit shoot em’ up prodhuar nga Saurus dhe shpërndarë nga SNK nën lojërat Neo-Geo gjatë vitit 1997. Loja ndiqet nga seria e saj e dytë Shock Troopers: 2nd Squad.