Shoqata Kombëtare e Guidave Turistike të Shqipërisë

Shoqata Kombëtare e Guidave Turistike të Shqipërisë (NATGA) është një shoqate jofitimprurëse që synon ngritjen e cilësisë se udhërrëfyesve te turisteve si edhe mbrojtjen e interesavet te këtij grupi.Shoqata u themelua ne vitin 2006 dhe ka kryer disa trajnime dhe aktivitete

OrganizimiRedakto

Shoqata eshte e organizuar me deget e saj edhe ne qendrat rajonale te Shqiperise.

StatutiRedakto

VeprimtariaRedakto

Ndermjetesimi midis ministrit dhe drejtorive perkatese si edhe ngritja e procesit te licensimit te guidave

TrajnimeRedakto

  1. "Teknika te guidimit turistik" 21-25 prill Sarandë-Gjirokastër 2010
  2. "Trajnim për teknikat e guidave turistike" 26-29 janar Elbasan 2012
  3. "Trajnim për akreditimin e guidave te turisteve" 25-27 janar Tiranë 2019
  4. "Trajnim për akreditimin e guidave te turisteve" 25-27 janar Sarandë 2019

HistorikuRedakto

Kryetar nga 2006 deri 2014 Fredi Doko

Nga dhjetor 2014 Dr. Martin Mato

LiteraturaRedakto