Shpërthimi (film)

(Përcjellë nga Shpërthimi)
Shpërthimi (film)
Arkivi i filmit
No cover.png
Titulli shqip Shpërthimi (film)
Vendi i prodhimit Fier Shqipëri
Viti i prodhimit 1974
Koha (Zëri) - (PAL/DVD) 74:30
Ekipi realizues
Regjia Muharrem Fejzo
Skenari Anastas Kondo

Lazër Filipi

Muharrem Fejzo

Muzika e filmit Pjetër Gaci
Kameramani Saim Kokona
Drejtori artistik Adriatik Beqiri
Prodhuesi i filmit: Shqipëria e Re
Aktorë kryesorë
Rikard Larja
Demir Hyskja
Ndrek Luca
Pandi Raidhi
Aktorët tjerë
Vladimir Saliu
Nikolla Llambro
Sandër Prosi
Llambi Koçani

Filmi "Shpërthimi" prodhim i kinostudios Shqipëria e Re i vitit 1974.

Regjisor: Muharrem Fejzo, Skenari: Anastas Kondo, Lazër Filipi, Muharrem Fejzo, Producent: Shqipëria e Re, Muzika: Pjetër Gaci.

Përmbajtja e filmitRedakto

Inxhijer Iliri, një kërkues nafte fillon shpimet në një zonë gëlqerore ku nuk ka asnjë të dhënë të studiuesve të mëparshëm. Debatet midis tij dhe inxhinjer Hasanit vazhdojnë edhe pas vendosjes së sondës. Nuk është e lehtë të kapërcesh të gjithë llojet e vështirësive fizike dhe profesionale dhe të mungesës së përvojës. Por Iliri nuk ka kërkuar më kot dhe fontana e naftës shpërthen.

Aktorët në roleRedakto

në episodeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto