Shpella e Shutresë ndodhet afër fshatit Val (Martanesh),900m mbi nivelin e detit .

Përshkrimi Redakto

Është shpellë karstike me gjatësi rreth 800m .Ka dy hyrje , njëra në formën e pusit ,rreth 100m të thellë, tjetra përbën një zgavër, rreth 30 m mbi shtratin e përroit të Peshkut(degë e Matit).Më pas vazhdon horizontalisht e përfundon me liqen.U eksplorua pjesërisht nga speleologët italianë të Martina Frankës dhe P.Qirjazi e K.Prifti.Ka vlera gjeomorfologjike,didaktike, turistike.Vizitohet me rrugën Tiranë-Dajt-Bizë-Val rruga këmbësore tek përroi i Peshkut.

Referime Redakto

Tekst<ref>Perikli Qiriazi; Skënder Sala (2006). "Qarku Tiranë". Monumentet e Natyrës të Natyrës të Shqipërisë. Tiranë: Ideart. fq. 123. ISBN 99943-788-6-4.</ref}}