Shpina e burrit tregime dhe novela me Autor Arian Leka. Shtëpia botuese "Toena" Tiranë, 2005. Faqet e librit 276.

13 tregime dhe novela ku shpalosen kaq bukur ndjenjat njerëzore. Rrëfime që përshkruajnë çaste të jetës, që mund të përjetohen në çdo kohë. Nuk mungojnë dialogët e gjallë, të cilët i japin jetë tregimeve. Autori me këtë libër është një nga fituesit e konkursit "Evropa - Atdheu ynë i përbashkët", 2004, organizuar nga Ministria e Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sportit.