E lindur më 13.05.1970 në Prizren, Murati ishte deputete e partisë VAKAT në kohën e shpalljes së pavarësisë së Kosovës, më 17 shkurt 2008. E diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë , Murati ishteligjëruese lëndëve profesionale në SHMM “Luciano Motroni’’ në Prizren si dhe deputete në Kuvendin e Republikës së Kosovës (legjislatura II). Përveç gjuhës amtare ajo flet pjesërisht edhe gjuhën shqipe dheatë angleze.