Shtëpia kinematografike (apo Shtëpia botuese kinematrografike) është termi i cili përfshinë ndërmarrjet që merren nga producentët në kinematografi. Në ligjin shqiptar (Republika e Shqipërisë) ky term është sanksionuar edhe me ligj i cili thotë se “Shtëpi kinematografike” janë producentët që kryejnë veprimtari në fushën e prodhimit kinematografik, në përputhje me legjislacionin shqiptar. Shtëpitë kinematografike veprojnë si persona juridik dhe janë të regjistruara në Qendrën Kombëtare të Kinematografisë[1].

Burim i të dhënaveRedakto

  1. ^ QKK-Ligji për kinematografi, neni 2 Arkivuar 30 qershor 2008 tek Wayback Machine, në internet prill 2007