Shtetet e Konfederatës së Amerikës (CSA ose CS), të cilat zakonisht quhen Konfederata, ishin një republikë e panjohur në Amerikën e Veriut që ekzistonte nga 1861 deri në vitin 1865. Konfederata u formua fillimisht nga shtatë shtete skllevër të mbajtjes së sekretarëve: Karolina e Jugut, Mississippi, etj. Florida, Alabama, Xhorxhia, Luiziana dhe Texas në rajonin e Poshtëm të Jugut të Shteteve të Bashkuara, ekonomia e së cilës varej shumë nga bujqësia, veçanërisht pambuku, dhe një sistem plantacioni që mbështetej në punën e skllevërve afrikano-amerikanë. Të bindur se institucioni i skllavërisë u kërcënua nga zgjedhjet e nëntorit 1860 të kandidatit republikan Abraham Lincoln për presidencën amerikane në një platformë e cila kundërshtoi zgjerimin e skllavërisë në territoret perëndimore, Konfederata shpalli shkëputjen e saj në rebelim kundër Shteteve të Bashkuara, me shtetet besnike duke u bërë i njohur si Union gjatë Luftës Civile Amerikane që pasoi. Nënkryetari i Konfederatës Alexander H. Stephens përshkroi ideologjinë e tij si të bazuar në qendër "mbi të vërtetën e madhe që negro nuk është e barabartë me njeriun e bardhë; se skllavëria, nënshtrimi ndaj racës superiore, është gjendja e tij natyrore dhe normale"