Shtjefën Palushi (Tef Palushi) u lind në Shkodër më 28 qershor 1943, karikaturist dhe humorist , i cili spikati për penelin e tij të hollë e fin, që e bëri të njohur jashtë kufijve të Shqipërisë (në ekspozita ndërkombëtare), si dhe për humorin therës, madje barcaletat e tij ende të bejnë të qeshësh e të mendohesh njëkohësisht. Vdiq në vitin 1985.