Në gjeometri një shumëkëndësh (ose poligon) është një figurë gjeometrike që ka një numër segmentesh të cilat bashkohen për të formuar një zinxhir poligonal. Trekëndëshat, katërkëndëshat, pentagonët dhe hekzagonët janë shembuj shumëkëndëshash. [1]

ReferimeRedakto

  1. ^ Fjalor i gjuhës së sotme shqipe: me rreth 41.000 fjalë. Akademia e Shkencave e RPS të Shqipërisë, Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë. 1980. f. 1514. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)