Në fokus të këtij filmi janë 3 miq nga Kosova të cilët zhvendosen nga qyteti në fshat për shkak të luftës në vitin 1999. Sipas ligjit, ata duhet të zgjedhin njërin prej tyre i cili duhet të vdesi. [1][2]

Regjisori dhe ekipiRedakto

 • Regjia: Driton Hajredini, Yll Çitaku
 • Skenari: Driton Hajredini
 • Fotografia: Yll Çitaku, Lulzim Bejta
 • Montazhi: Arian Rexhepi
 • Muzika: Ilir Bajri
 • Zëri: Pëllumb Ballata
 • Skenografia: Trim Musliu
 • Në Role: Osman Azemi, Mensur Safqiu, Vedat Bajrami, Valina Muçolli, Lulzim Bejta, Petrit Nimani, Dren Maliqi, Renato Laçi
 • Producent: Driton Hajredini, Shkumbin Istrefi, Mentor Shala
 • Prodhuar nga: Puntoria Kreative Isstra-Ks

Financuar nga: Qendra Kinematografike Kosovë/KCC, Kunststiftung NrW, Kulturkontakt Austria

ReferimeRedakto

 1. ^ Katalog festivali i 13-të i Filmit Shqiptar (2012) nga Qendra Kombëtare e Filmit
 2. ^ https://issuu.com/nationalfilmcenter/docs/katalog-festivali-2012-ok