Hape menynë kryesore

Walter Scott ishte një poet Skocez që kontriboi shumë në letërsinë Skoceze . Ai lindi në Edinburgh dhe vdiq në Abbotsford .

Walter Scott
Sir Walter Scott Portrait.jpg
Walter Scott
Informacione
Ditëlindja:15 Gusht 1771
Vendlindja:Edinburgh , Skoci
Vdekur më: 21 Shtator 1832
Vendvdekja:Abbotsford, Roxburghshire , Skoci
Aktiviteti:PoeteNoveliste
Nënshtetësia:Skoceze
Monumenti Scott nga kështjella e Edinburgh

Shih edheRedakto