Sllave Llambi futbollist, luajti për SK Tirana, Bologna, fitoi kampionatin shqiptar me Tiranën, kampionatin italian me Bolonjën dhe kampionatin Ballkanik me Shqipërinë në 19946. Ish-trajneri i Kombëtares Shqiptare të futbollit.

Sot emërin e tij e mban një rrugë në Tiranë.