Abderraouf Derradji[1] (lindi më 10 dhjetor 1989) i njohur ndryshe Soolking ose shkurt MC Sool deri më 2013,[2] është këngëtar, reper dhe vallëtar algjerian.

Soolking
Informacione
Lindja10 dhjetor 1989
Algjer, Algjeria
ZhanriHip hop, Trap, Raï
Profesion(e)Këngëtar, reper
LabelAffranchis Music, Hyper Focal, Capitol Music France, Universal Music France

BiografiaRedakto

Ai filloi karrierën muzikore dhe vallëzimin që nga mosha e hershme. Ai erdhi në Francë në vitin 2008,[3] por u kthye në Algjeri për t'u përfshirë me një grup rap African Jungle. Ai u kthye në Francë dhe banon këtu që nga viti 2014[4] ku lansoi një album Jungle Soldat me Jam Shaw dhe N'as Doz dhe lansoi një këngë solo më 2016 dhe është nënshkruar në label African Music drejtuar nga Sofiane.

Më 2 nëntor 2018, Soolking lëshoi albumin e tij solo debutues Fruit du démon[5]

Më 19 prill 2019, Soolking publikoi këngën Zemër në bashkëpunim me këngëtaren kosovare Dhurata Dora.[6]

DiskografiaRedakto

AlbumetRedakto

  • 2018: Fruit du démon

SinglesRedakto

  • 2016 : Vida Loca
  • 2016 : Barbe noire
  • 2017 : Fuego (me Ghost ST)
  • 2017 : Dounia
  • 2017 : Yeah!
  • 2017 : Blanco Griselda
  • 2017 : T.R.W (me Alonzo)
  • 2017 : Bilal (feat. 7Liwa)
  • 2017 : Mi Amigo
  • 2018 : Milano
  • 2018 : Guerilla
  • 2018 : Dalida
  • 2018 : Vroom Vroom
  • 2019 : Rockstar
  • 2019 : Youv
  • 2019 : Liberté (me Ouled El Bahdja)
  • 2019 : Des années (me Cheb Mami)
  • 2019 : Zemër (me Dhurata Dora)

BashkëpunimetRedakto

  • 2015 : Reda Lax feat. Soolking - Général Amari
  • 2016 : Ghost ST feat. Soolking & Djam Chow - Aubameyang
  • 2017 : She Real feat. Sloppy Joe & Soolking - Like Me
  • 2017 : Mert feat. Soolking - Ajajaj
  • 2018 : Sofiane feat. Soolking - Madame courage
  • 2018 : YL feat. Soolking - Vai Nova
  • 2018 : Naps feat. Soolking - Favela
  • 2018 : Médine feat. Soolking - Madara
  • 2018 : KeBlack feat. Soolking - Mi corazón
  • 2018 : L'Algérino feat. Soolking - Adios
  • 2018 : Sofiane, Vald, Soolking, Sadek, Mac Tyer, Heuss l'Enfoiré & Kalash Criminel - Woah
  • 2018 : Soprano feat. Soolking - Cantare
  • 2018 : Kery James feat. Soolking - Ça va aller
  • 2018 : Kalash Criminel feat. Soolking - Savage
  • 2018 : GLK feat. Soolking - Lové
  • 2018 : Veysel feat. Soolking - Bruder
  • 2018 : Jul feat. Soolking - Come vai
  • 2019 : Heuss l'Enfoiré feat. Soolking - Benda
  • 2019 : Lacrim feat. Soolking - Maladie
  • 2019 : Diplo feat Soolking - Oh Maria
  • 2019 : Franglish feat. Soolking - Déçu

ReferimetRedakto

  1. ^ "Soolking : qui est le rappeur qui cartonne avec son titre "Dalida "?". purebreak.com. Marrë më 4 dhjetor 2018.
  2. ^ Clio Weickert (9 nëntor 2018). "Soolking: «Je ne fais pas du rap, c'est un délire, c'est du Soolking»". 20 minutes. Marrë më 19 dhjetor 2018.
  3. ^ "L'Ambassadeur Mesdoua rétablit la situation administrative de Soolking". DIA. 22 nëntor 2018. Marrë më 19 dhjetor 2018.
  4. ^ Jules Crétois (26 nëntor 2018). "« Culture : Soolking, symbole du vent de raï qui souffle sur le rap français »". Jeune Afrique. Marrë më 19 dhjetor 2018.
  5. ^ "Soolking sort son premier album: sa collaboration avec Cheb Khaleb est enfin là !". HuffPost Maghreb. 4 nëntor 2018. Marrë më 19 dhjetor 2018.
  6. ^ "Video: Dhurata Dora ft. Soolking – Zemër". arabsounds. Marrë më 19 prill 2019.