Ndryshimi mes inspektimeve të "Komuna e Mamushës"

1.439 bytes removed ,  7 vjet më parë
v
U kthyen ndryshimet e 84.22.35.36 (diskutimet) në versionin e fundit nga Armend abdullahu.
v (U kthyen ndryshimet e 84.22.35.36 (diskutimet) në versionin e fundit nga Armend abdullahu.)
cilirrethe = Prizren|
adresaekuvendit = [[?]]|
numriipostes = 2054020000|
prefiksi = (+381) 38129|
faqezyrtareekuvendit = [http://kk.rks-gov.net/mamushe KK Mamushe]|
}}
<!-- fundi i tabeles -->
 
'''{{PAGENAME}}''' Mamusha (Shqip: Mamushë apo Mamusha; Turkish: Mamuşa) është njësi administrative në pjesën jug-perëndimore të [[Kosova|Kosovës]].Në vitin 2008 Mamusha u shndërrua në Komunë dhe është ndër komunat më të vogla në Kosovë.
 
 
== Ekonomia ==
Ekonomia e Komunës së Mamushës është e bazuar kryesisht në bujqësi dhe në shkallë të vogël të tregtisë aktive.
Ka rreth 70 biznese private të regjistruara që veprojnë në komunë.Nuk ka të dhëna të sakta për numrin e njerëzve të punsuar
në sektorin privat në Mamushë.
Në sektorin publikë në Mamushë janë të punësuar 90 banorë.
Prej tyre 15 në kuvendin komunal të Mamushës,4 prej tyre në mesin e subjekteve politike,10 pjestarë të policisë së Kosovës,
dhe 65 mesimdhënës dhe teknik në një shkollë fillore dhe një të mesme që gjenden në Mamushë.
 
 
== Demografia ==
== Politika ==
Në vitin 2009 në zgjedhje elektorale,Mamusha kishte 2835 votues.Dalja e tyre në zgjedhje ishte 65.1% ,apo 1759 votues.
Kuvendi Komunal i Mamushes(organi legjislativ) përbëhet nga 15 antarë,11 nga KDTP apo 73%, 2 nga AKR apo 13%AAK, 1 nga KBT apo 7%dhe 1 nga PDK apo 7%.
5 nga 14 antarët jan femra.Kryetar i Kuvendit Komunal të Mamushës është Seylan Mazrek nga KDTP.
Antare për komunitete është Ganimete Sadiku nga PDK.Kryetari i deputetëve është Abdulhadi Krasniç (KDTP).
Kryesia (organi ekzekutiv) përbëhet nga:administrata e përgjithshme për punë sociale (KDTP),bugjet dhe financa(KDTP),edukimi(KDTP),
shëndetsi(KBT),planifikimi urban,kadastra,dhe gjeodezigjodezi(KDTP),dhe probleme publike(KDTP).
Në komunen e Maumshës nuk ka gjykata për kundërvajtje apo të qarkut por banorët i shfrytëzojnë gjykatat në Prizren.
Sa i përket prezencës së sigurisë shtetrore,Mamusha ka një stacion policor i cili u formua në shtator të vitit 2011,ndërsa
më parë ishte vetëm një nën-stacion policor i Prizrenit i cili është mbyllur me hapjen e plotë të stacionit.
Stacioni i sapo themeluar ka 10(dhjetë) policë,7 Shqiptarë dhe 3 Turq ,2 prej të cilëve janë pjestare femra.
Stacioni policor në Mamushë është i vetmi stacion policor në rajon që udhëhiqet nga një togere femër.
KFOR-i Turk është i pranishëm dhe i stacionuar në Komunen e Mamushës menjëherë pas luftes së vitit 1999.
 
==Të tjera==
 
 
* Telekomunikacioni
64

edits