Ndryshimi mes inspektimeve të "Imam Buhariu"

75 bytes added ,  6 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
[[Skeda:Imam Bukhary Egyptian stamp 1969.jpg|parapamje]]
[[FileSkeda:Fathul Bari bisyarhi Shahih al-Bukhari Imam Khairul Annas.JPG|thumbparapamje|Librat e Imam Buhariut ]]
Nga Shejhul Hadith Allahma Ghulam Radul Saidi Pas Sahabah al-Kiram, '''Imam Buhariu''' radhitet si një prej njerëzve më të shquar nga ata njerëz të devotshëm, të cilët i kanë dhënë lumturi të pafund ymetit të profetit të shenjtë, salallahu alejhi ue selam.
Fakti më i madh për këtë është libri Ahadith an-Nebevi që ai e ka përpiluar,ose siç njihet Sahih el-Buhari.
Sikur edhe një mysliman të mbetet në tokë, bekimet e Imam Buhariut do të kenë një vend në imanin dhe Islamin e tij ose të saj. Le të bëjmë një vëzhgim të shkurtër mbi jetën dhe veprat e tij.
Abd el-Wahid ibn Adam Awajsi ka thënë: “Pashë në ëndërr profetin a.s duke ndenjur me një grup nga shokët e tij. E pyeta: “O i dërguari i Allahut, kë po pret?”
Ai u përgjigj: “Buhariun”. Pas disa ditësh dëgjova se Buhariu kishte ndërruar jetë.Ai kishte vdekur në atë moment që kisha parë profetin a.s në ëndërr.
 
[[Kategoria:Juristë myslimanë‎]]
[[Kategoria:Muhadithë]]
1.368

edits