Dallime mes rishikimeve të "Kalciumi"

76 bytes added ,  7 vjet më parë
 
-Përfitimi-
Kalciumi ne natyre muk gjendet ne forme te lirë por ne forme komponimeve si :karbonat kalciumi(CaCO3),si sulfat kalciumi(CaSO4),si gjips(CaSO4*H2O).Ai hyn në përbërjen e qenieve të gjalla në formë fosfati të kalciumit
-Përdorimi-
Kalciumi përdoret si mjet reduktues për përfitimin e metalaeve të rralla:Uranit,Toriumit,Zirkomit e etj.Kalciumi është element shumë i rëndësishëm për shëndetin e njeriut dhe mungesa e tij shkakton sëmundjen e eshtrave (rakitisit).Teprica e tij mund të shpijrë në formimin e gurëve në veshkë.
Anonymous user