Ndryshimi mes inspektimeve të "Martin Luther King"

ska përmbledhje të redaktimeve
Trashëgimia e tij kryesor ishte për të siguruar përparimin në [[Të drejtat civile dhe politike|të drejtat civile]] në [[Shtetet e Bashkuara]], dhe ai është bërë një ikonë të drejtave të njeriut : King njihet si një martir nga dy kishave të krishtera <ref name = MARTYR>The Episcopal and Lutheran Churches in the U.S. have feast days dedicated to King, on April 4 and January 15 respectively, as per the [[Calendar of saints (Episcopal Church in the United States of America)]], and [[Calendar of Saints (Lutheran)]]. (Neither church has a formal canonization process.) There is a statue of King Jr. in the Gallery of 20th Century Martyrs at Westminster Abbey, London.</ref>.
 
Një ministër baptist, King u bë një veprimtar i të drejtave civile në fillim të karrierës së tij<ref>Lischer, Richard. (2001). [http://books.google.com/books?id=xFt5f9MsuMoC&pg=PP14&dq=martin+luther+king+sermon&client=firefox-a#PPA3,M1 ''The Preacher King,'' p. 3.] </ref>. Ai drejtoi [[Montgomery Bus Boycott]] më 1955 dhe ndihmoj themelimin e [[Southern Christian Leadership Conference]] më 1957, ku shërbeu si presidentkryetar i parë.
 
== Jeta në rini ==
Anonymous user