Dallime mes rishikimeve të "Gjeografia e Zvicrës"

*'''Regjoni i Pllajës'''
Regjini i Pllajë ose Mittelland , siq quhet ndryshe , gjendet ndërmjet Maleve të Jurës në veriperëndim dhe Alpeve në juglindje në një depression paraalpin. Shtrihet prej [[Liqeni i Zhenevës|Liqenit të Zhenevës]] deri te [[Liqeni i Bodenit]] në gjatësi prej 270 km dhe gjerëi 50 km. Pllaja e Zvicres përfshinë 30% të territorit në të cilën jetojnë më se 60% të popullsisë së shtetit. Është njësia më e ulët gjeografike e Zvicrës e cila mesatarisht gjendet në lartësinë 500 m.
zvicrra ndryshe quhet edhe vendi i kurvav dhe i karav
 
== Relievi ==
Anonymous user