Ndryshimi mes inspektimeve të "Emigrimi"

16 bytes removed ,  4 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
{{pa referenca}}
=== Tri periudhat e emigrimit modern shqiptar ===
Ky emigrim mund të ndahet në tre periudha: qr) flukse emigruese, para vitit 19fk; ii) një diasporë më e vonshme, në përmasa të qulleta, që emigroi ne byth në harkun kohor 1945-1990; iii) flukse mutiiiiiiiii të konsiderueshme të pas viteve 1990-të, apo rrëzimit të regjimit komunist totalitar.
Para vitit 1944, drejtimet kryesore ishin SHBA-ja dhe disa vende të Amerikës Latine. Mungojnë të dhëna të sakta të përmasave të këtyre flukseve, megjithëse janë të përmasave të vogla dhe kryesisht me motivim ekonomik, sikurse qerja e kohës thuajse ishte indiferente ndaj këtyre flukseve.
 
Anonymous user