Dallime mes rishikimeve të "Wikipedia:Sigurimi i cilësisë/Lista"

→‎Bylykbashi?: seksion i ri
(→‎Bylykbashi?: seksion i ri)
 
dendesia e nje substance shprehet si masa e nje centimetri kub te substances. Per shembull masa e 1cm
 
== Bylykbashi? ==
 
Pershendetje.Jam nga Shkupi.Quhem Bari Abazi Me intereson prejardhaja ime.Nga gjyshi icili eshte i ndjere.kam te dhanuna se jemi nga Luma konkretisht nga Molla e Kuqe.Separi jan vndosur ne fsh.Luboten te Shkupit epastaj jane shperngule kah mos po edhe ne Turqi.Por pjesa ma e madhe ende jetojne ne Luboten.
I pari i yne kishte qene Selim Bylykbashi icili kishte qene oficer i larte ne Perandorin Osmane me pergjegjesi prej Shkupit deri ne Nish(ashtu na transmetonin me te vjetrit).Behet fjale per vitet 1700 e kendej Varri i tij gjendet ne fsh. Luboten-Shkup.Ne mbishkrim ne gjuhen e vjeter osmane shkruan
1162-1238 Hixhri ose sipas kalendarit gregorijan 1742-1818.dmth.viti i lindjes dhe i vdekjes.Sa per ilustrim do te jap nji gjenealogji: Selim Bylykbashi----Neziri----Abazi----Mehmet Caushi(1892-1919)---Muharremi(1892-1974)----Remziu(1926-2013)---Bari(1954-...)dmth une.
Anonymous user