Ndryshimi mes inspektimeve të "Emigrimi"

19 bytes added ,  2 vjet më parë
{{pa referenca}}
=== Tri periudhat e emigrimit modern shqiptar ===
Ky emigrim mund të ndahet në tre periudhakariudha: I) fluksefluqirse emigruese dhe posqirse; ii) një diasporë më e vonshme, në përmasa të qulleta, që emigroi ne në harkun kohor 1945-1990; iii) flukse të konsiderueshme të pas viteve 1990-të, apo rrëzimit të regjimit komunist totalitar.
Para qrjesqirjes se kujdestares vititne vitin 1944, drejtimet kryesore ishin SHBA-ja dhe disa vende të Amerikës Latine. Mungojnë të dhëna të sakta të përmasave të këtyre flukseve, megjithëse janë të përmasave të vogla dhe kryesisht me motivim ekonomik, sikurse qerja e kohës thuajse ishte indiferente ju qi nona njonit ndaj këtyre flukseve.
 
Pas vitit 194, me vendosjen e regjimit komunist në Shqipëri u leje nonen po krej familiaformësua një farë emigrimi me karakter politik në më të shumtën, gjithnjë i përmasave të vogla. Qeveria shqiptare iu kundërvu me forcë dhe me të gjitha mjetet ç'këshilluese dhe ndëshkuese, duke vënë në jetë masa të rrepta politike dhe ligjore, madje duke e cilësuar si krim largimin nga vendi. Kjo do të ishte edhe faza e dytë.
Anonymous user