Dallime mes rishikimeve të "Simbolet e Evropës"

== Valuta Euro ==
{{Shiko gjithashtu|Euro}}
Euro (shenja valutore: '''[[Shenja e Euros|€]]''';, [[ISO 4217|, kodi valutor: '''EUR''') është [[valuta]] zyrtare e [[Bashkimi Evropian|Bashkimit Evropian]] (BE). Tetëmbëdhjetë shtete anëtare e kanë përshtatur,pranuar Euron si valutën e tyre kombëtare. këtoKëto vende së bashku njihen si [[Eurozona]] ([[Austria]], [[Belgjika]], [[Qipro]], [[Estonia]], [[Finlanda]], [[Franca]], [[Gjermania]], [[Greqia]], [[Republika e Irlandës|Irlanda]], [[Italia]], [[Letonia]], [[Lituania]], [[Luksemburgu]], [[Malta]], [[Holanda]], [[Portugalia]], [[Sllovakia]], [[Sllovenia]], [[Spanja]]). Valuta gjithashtu përdoret edhe në pesë shtete tjera me marrëveshje formale (mes të cilave janë [[Kosova]] dhe [[Mali i Zi]]) dhe gjashtë shtete tjera pa marrëveshje të tilla. Si rezultat, euro është valuta e vetme për mbi 320 milion Evropianëevropianë.<ref>{{cite web|url=http://www.eurodesigncontest.eu/emu.cfm?lang=en|title=www.eurodesigncontest.eu/emu.cfm?lang=en<!--INSERT TITLE-->}}</ref> Përfshirë zonat që përdorin valuta "të kapura" mbas euros, euroja direkt ndikon rreth 500 milion njerëz në mbarë botën.<ref>Number is a sum of ''estimated'' populations (as stated in their respective articles) of: all Eurozone members; all users of euro not part of Eurozone (whether officially agreed upon or not); all areas which use a currency pegged to the euro, and only the euro. — Please see detailed summation in article [[Eurozone]]</ref> Ndërsa janë mbi 610 miliardë € në qarkullim që prej dhjetorit 2006, euro ështa valuta me vlerën më të madhe të përbashkët të monedhave në qarkullim, duke e kapërcyer [[Dollari i Shteteve të Bashkuara|Dollarin e Shteteve të Bashkuara]].<ref>{{cite web|last = Atkins|first = Ralph|title = Euro notes cash in to overtake dollar|publisher = Financial Times|date=2006-12-27|url = http://www.ft.com/cms/s/18338034-95ec-11db-9976-0000779e2340.html|accessdate = 2007-05-04}}</ref>
 
== Moto ==
Anonymous user