Ndryshimi mes inspektimeve të "Teknologjia grafike"

ska përmbledhje të redaktimeve
 
Teknologjia grafike hynë në grupin e industrive prodhuese. Detyra themelore e saj është projektimi, përgatitja, ''[[shtypi]]'' (shumëzimi) dhe përpunimi grafik i prodhimeve të shtypura grafike.
Fazat kryesore të punës në prodhimtarinë grafike janë: punimi i radhitjes, punimi i modeleve kopjuese, punimi i formave të shtypit, shumëzimi (shtypi) dhe përpunimi grafik në libërlidhje.
 
 
== Historia e shtypit ==
 
 
 
== Teknikat e shtypit ==
 
 
 
== Kontribues në lëminë e Teknologjisë grafike ==
 
[[Nezir Berisha]] dhe [[Abdurrahman Simnica]] autor të disa punimeve nga lëmia e grafikës, mes të cilave edhe të një libri "Bazat e teknologjisë grafike", Prishtinë, 2005, 256 faqe.
Anonymous user