Dallime mes rishikimeve të "Shqipëria në vitet 1912-1939"

 
== Ahmet Zogu President ==
Nga vitivitet [[1925]]-[[1928]] Zogu ishte edhe KryeministerKryeministër edhe President duke u berebërë i pari President në historinë e vendit. GjateGjatë kesajkësaj përiudheperiudhe Zogu i dha ShenShën Naumin JugosllaviseJugosllavisë, por ai u largua nga ndikimi jugosllav dhe u përqendrua në marredheniemarrëdhënie më të mira me vendet e EvropesEvropës PerendimorePerëndimore dhe [[SHBAShBA]]. MegjithateMegjithatë i vetmi vend që iu përgjigj thirrjes së tij ishte [[Italia]] që ndodhej nën regjimin fashist. Zogu nënshkroi disa traktate dhe marreveshjemarrëveshje me Italinë me karakter politik, ekonomik dhe ushtarak.
 
== Mbreteria Shqiptare. Fundi i epokes 1912-1939 ==
10.357

edits