Dallime mes rishikimeve të "Viktor Hygo"

13 bytes added ,  11 vjet më parë
 
== Personazhet ==
Secili nga heronjteheronjtë e romanit është një figure, rendesiarëndësia dhe kuptimi i së cilës del në pah jo vetëm nga fjaletfjalët dhe veprimet e veta por, edhe nga përshkrimet e autorit që i prijnë ose i shoqërojnë veprimet. Figurat e paraqitura në roman, kanë pak vecantiveçanti konkrete të shek XVIII. ForcenForcën bindesëbindëse artistike ua jep atyre jo aq përputhja me epokenepokën e dhenedhëne sesa vertetesiavërtetësia e përgjithshme sociale e psikologjike. Moria e personazheve të dhenedhëne ndihmojnë në zhvillimin e veprimit dhe e nderlikojnëndërlikojnë intrigenintrigën e romanit. Ata i nëvojitennevojiten autorit për të venë në dukje edhe më tepër me anë të kontrastit mes tyre fisnikerinëfisnikërinë e shpirteroreshpirtërore, pastertinëpastërtinë morale dhe humanizmin e lartë të heronjëveheronjve të tij pozitive.
 
== Portreti i Deas ==
10.357

edits