Dallime mes rishikimeve të "Ropica"

1.712 bytes added ,  12 vjet më parë
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
9. Rrahman Zabergja-(ish profesor i gjuhes Shqipe ne Mitrovice)-------Tash i ndjer
10.Osmon Zabergja-(ish kontabilist ne RTP,tash depoist ne RTK )-----Ne jete.
 
 
-Me von duke e par te arsyshme se koha po ecen para, dhe rinia duhet me domos qe te arsimohet,te dhjet vllezerit e lartcekur me mundin e pashoq dhe me parat qe i fitonin me djers duke punuar ne shkritoren e Trepces, pasi qe edhe krijuan familjet e tyre proritet kishin arsimimin dhe si rezultat i asaj perveq kater vllezerve,qe edhe ne ate kohe u arsimuna:Hashimi,Ilazi,Rrahamani dhe Osmani tani ju perkushtuna rinis,dhe arriten qe deri diku ta plotsojn deshiren , ata sot nxirren shum kuadro duke fillu nga ;Shaban (xhemajl)zabergja-arsimtar i gjhes shqipe,Isuf(xhemail)zabergja-arsimtar i gjuhes shqipe,Rrahim (avdi)zabergja-arsimtar i matematikes,Ali(Avdi)zabergja-arsimtar i gjhes shqipe,Agim (Hashim)zabergja-ekonomis i diplomuar,Ditmire(hashim) zabergja-ekonomiste e diplomuar,Besim (qazim)zabergja-arsimtar i gjuhes shqipe,Naim (qazim)zabergja-shkolla e mesme e punve te mbrendshme,Shehide(qazim )zabergja -arsimtare e matematikes,Kosovare (qazim )zabergj-profesoresh e edukates fizike,Avni(selim)zabergja-arsimtar i matematikes,Sami(selim )zabergja-profesor i edukates fizike,Fehmi(bajram)zabergja-ekonomist i diplomuar,Bekim (bajram)zabergjekonomist i diplomuar,Faton(ilaz)zabergja-ekomomist i diplomuar,Ylber(ilaz)zabergja-inxhinjer i diplomuari elektros,Fitim(halim)zabergja-fakultetin e komunikacioni,Flora(Rrahman)zabergja-fakultetin e xehtaris,Bashkim(osman)zabergja-fakultetin e arteve-piktor...SI dhe shum djem e vajza te tjer qe asnjeri nuk mbeti pa e kryer shkollen e mesme dhe sot punojn neper vende te ndryshme si ne Kosove ashtu edhe jasht saj.Vlen te ceket se sidomos arsimimi i vajzave qe ne ate kohe ishte e pa imagjinushme per shum ke deri ne mbarim te shkolles se mesme ka qen 100%.
 
== Gjeografia ==
Anonymous user