Dallime mes rishikimeve të "Rrjeti Kompjuterik"

5 bytes removed ,  12 vjet më parë
Më këtë kuptojmë që nëse kemi një sinjal ADSL dhe e kalojmë në një ruter është e mundur ta shpërndajmë në shumë rrjeta kompjuterike apo pajisje kompjuterike.
[redaktim i pashqyrtuar][redaktim i pashqyrtuar]
(Më këtë kuptojmë që nëse kemi një sinjal ADSL dhe e kalojmë në një ruter është e mundur ta shpërndajmë në shumë rrjeta kompjuterike apo pajisje kompjuterike.)
 
(Më këtë kuptojmë që nëse kemi një sinjal ADSL dhe e kalojmë në një ruter është e mundur ta shpërndajmë në shumë rrjeta kompjuterike apo pajisje kompjuterike.)
Sinjali telefonik është i tipit analog dhe jo dixhital. Ndryshimi qëndron në faktin që, sinjali analog është proçesi marrjes së
sinjalit zanor ose pamor (në të shumtën e rasteve nga njeriu) dhe perkthehet në pulse elektronike. Sinjalet dixhitale e marrin sinjalin zanor ose pamor dhe e thyejnë në kode binare pra formojnë seri “1”-sh dhe “0”-sh. Shumica e pajisjeve analoge jane telefonat, fakset, modemet etj.
 
[[Skeda:http://i42i40.tinypic.com/2myrdww2aam4c1.jpg]]
 
Në figurën e mësipërme jepen hallkat në të cilat kalon sinjali si analog ashtu dhe dixhital.
3

edits