Dallime mes rishikimeve të "Organizata e Kombeve të Bashkuara"

U kthye versioni 780234 i bërë nga 92.225.120.239 (diskutimet)
(U kthye versioni 780234 i bërë nga 92.225.120.239 (diskutimet))
'''Karta e Kombeve te Bashkuara'''
 
Karta përbën njekohësisht kushtetutën dhe bazën ligjore të Kombeve te Bashkuara. Ajo eshte nënshkruar në 26 qershor 1945 në sallen e teatrit Veterans War Memorial Building ne San Francisco. Kjo karte ka hyre ne fuqi ne 24 tetor 1945. Vetem Polonia, shtet themelues ne Organizate, per shkak te mospjesemarrjes ne konference nenshkroi me vone. Karta eshte nje kontrate e pakufizuar ne kohe e te drejtes nderkombetare dhe qe prej themelimit ka pesuar ndryshime vetem ne artikujt 23, 27, 61 dhe 109 te saj. Ajo permban parathenien, 19 kapituj dhe 111 artikuj. Nder te tjera keta artikuj trajtojne organet kryesore te Organizates (UN), zgjidhjen paqesore te konflikteve, masat e ndermarra ne rrezik apo prishje te paqes raste sulmi.[http://www.un.org/en/documents/charter/index.shtml]
 
[http://www.un.org/en/documents/charter/index.shtml]
1.822

edits