Dallime mes rishikimeve të "Komisioni Evropian"

256 bytes removed ,  14 vjet më parë
ska përmbledhje të redaktimeve
 
Roli kryesor i Komisionit është të propozojë dhe implementojë legjislacione dhe të mbikqyrë [[traktatet e BE]]-së, të cilat formojnë bazën ligjore të BE-së.
 
Komisioni përbëhet nga 25 Komisionerë, një nga çdo shtet anëtar i BE, që përkrahen nga një trup shërbyesish civil që ndahen në departamente të quajtuara [[Drejtorate të Përgjithshme]]. Komisioni është institucion i ndarë nga shtetet anëtare. Komisionerët nuk kanë të drejtë të marrin instrukcione nga shtetet anëtare dhe duhet të mbrojnë të drejtat e të gjithë qytetarëve të BE-së.
The Commission consists of 25 Commissioners, one from each member state of the EU, supported by an administrative body of several thousand European civil servants divided into departments called [[Directorate-General]]. The term "the Commission" is generally used to refer both to the administrative body in its entirety, and to the team of Commissioners who lead it.
 
Komisioni drejtohet nga [[Drejtori i Komisionit Evropian|Drejtori]] (për momentin ky është [[José Manuel Durão Barroso]]). Zyra qendrore e Komisionit gjendet në [[Bruksel]] dhe gjuhët që përdoren janë [[gjuha angleze|anglishtja]], [[gjuha frenge|frengjishtja]] dhe [[gjuha gjermane|gjermanishtja]].
Unlike the [[Council of the European Union]], the Commission is intended to be a body independent of member states. Commissioners are therefore not permitted to take instructions from the government of the country that appointed them, but are supposed to represent the interests of the citizens of the EU as a whole.
 
The Commission is headed by a [[President of the European Commission|President]] (currently [[José Manuel Durão Barroso]]). Its headquarters are located in [[Brussels]] and its [[working language]]s are [[English language|English]], [[French language|French]] and [[German language|German]].
155

edits