Stela në Lipjan është gjetur nga gërmimet në këtë komunë. Tani gjendet në Muzeun e Kosovës.

PërshkrimiRedakto

Kjo stelë mbivarrore e punuar në mermer në territorin e Ulpianës antike ka dimensionet :

  • 154cm Gjatësi
  • 68cm Gjerësi
  • 25cm Trashësi

Dimensionet e Edikulës janë : 41 x 48cm.[1]

Në këtë stelë janë të paraqitur 7 Portrete njerëzish edhe pse në të bëhet fjalë për 9 sosh. Ky element dekorativ është i ngjajshëm me stelat e tjera dardane dhe nuk dallon shumë nga to. Stela ishte ngritur në fund të shekullit të 2të kah fillimi i shekullit të 3të.

Në të përshkruhen emrat e familjes dhe datat e lindjes së tyre.

ReferimetRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

https://www.botasot.info/reportazhe-kultura/1098989/nga-rrugetimi-i-batalionit-atlantiku-ne-20-vjetorin-e-krijimit-vizita-ne-lipjan-ulipiana/