Stema e Skocisë u përdorë para vitit 1603, ky stemë ndodhet edhe në flamurin e mbretërisë skoceze. Stema skoceze ka mburojë të verdhë, mbrenda mburojë ë një luan i kuq me kthetra dhe gjuhë të kaltërt.

Stema e Skocisë