Stratford mbi Avon (quhet kështu sepse del nga rrjedha e lumit Avon). Ndodhet në qendër të Midland në Britaninë e Madhe. Është një qytet rreth 23.676 banore (2001).

Stratford mbi Avon

Koordinatat: 1°42′36″J 52°11′24″L / 1.710°J 52.19°L / -1.710; 52.19

Popullsia e vlerësuar në vitin 2007 ishte 25,505, duke u rritur në 27,445 në vitin 2011.

Qyteti është një destinacion popullor turistik për shkak të statusit të saj si vendlindja e dramaturgut anglez dhe poetit William Shakespeare, dhe ka rreth 2.5 milion vizitorë në vit.