Sultan bin Bajad bin Hamid El-Otejbi (Arabisht: سلطان بن بجاد بن حميد العتيبي‎) (1876-1933) ishte udhëheqës i lëvizjes Ikhwan në Arabinë Saudite. Kjo lëvizje ishte ushtri virtuale që mbështeti mbretin Abdulaziz për të ndërtuar mbretërinë e tij midis 1910 dhe 1927. Së bashku me kolegun dhe mikun e tij Faisal al-Duwaish, ai udhëhoqi forcat fisnore arabe në okupimin e El-Has, Hail, El-Baha, Xhizan, Asir, Mekë dhe Xheda.

Sultan bin Bajad El-Otejbi

Pas pushtimit të Hixhazit, mbreti Abdul-Aziz dhe disa udhëheqës të Ikhwan shkuan në përleshjet e përgjakshme, pasi Abdul Aziz donte të ndalonte sulmet jashtë Arabisë dhe të përqendrohej në ndërtimin e themeleve të një shteti modern. El-Otejbi dhe bashkëpunëtorët e tij e konsideruan këtë si një mëkat dhe sfiduan marrëveshjet, të bëra nga Ibn Saudi me britanikët dhe fuqitë fqinje. Bin Bajad hyri në një rebelim të hapur kundër forcave të Ibn Saudit dhe vazhdoi ta kundërshtonte atë edhe pas mposhtjes së madhe të rebelëve Ikhwan në Betejën e Sabilës.