Sumatra është një ishull në perëndim të Indonezisë.Ai është ishulli më i madh i Indonezisë dhe ishulli i gjashtë më i madh në botë 473.481 km2 dhe me një popullsi prej 50.365.538.Qyteti i saj më i madh është Medan me një popullsi prej 2.109.330. Sumatra ka një gamë të madhe të llojeve bimore dhe shtazore, por ka humbur pothuajse 50% e pyjeve tropikale të saj në 35 vitet e fundit dhe shumë lloje janë të rrezikuara kritike të tillë si Tigri Sumatran,Rhino Sumatra dhe Sumatra orangutang.

Sumatra
Location of {{{official_name}}}
Popullsia
 • Gjithsej50.365.538

Lidhje të jashtme

Redakto