Këngë nga Frederik Ndoci.

Teksti i këngës :

Sytë e tu, sytë e tu,
Me gjithë dritat qe kam pare,
Me gjithë yjet rreze ar
Me gjithë lume, liqene blu
Shëmbëllejnë sytë e tu.
Qesh atje rinia ime
Shket një varke me gëzime.
Fluturon një pulëbardhe
Unë e ti te pandare,
Ti deti unë lundërtar.
Ja erdhëm ne do ikim larg
Lumturi e gjate dhe fillestare.
Qe tani gjokset po ti hapim
Rrugët tona mbushur me petale.
Sytë e tu, sytë e tu,
Sa i shoh me sjellin behare
U them se jam këtu
Dhe qeshin sytë e tu.