Tabelat e Operatorëve
latinisht shqip përdoret shkruhet
Negacioni JO non
Konjukcioni DHE et
Disjunkcioni OSE vel
Antivalenca OSE-OSE aut
Implikacioni NËSE ATËHERË seq
Ekuivalenca ATËHERË DHE VETËM ATËHERË aq


Tabelat e vërtetësisë
gjykimi
gjykimi
Konjukcioni
Disjunkcioni
Antivalenca
OSE-OSE
Implikacioni
Ekuivalenca
T T T T T T
T T T
T T T T
T T


Operatorët logjikë janë simbole ose fjalë të cilat shërbejnë për të lidhur dy ose më shumë operacione matematikore në një rrugë të logjikshme dhe me vërtetësi.

Vërtetësia funksionaleRedakto

Ndahet ne 4 pjese: 1.

VetitëRedakto

RadhitjaRedakto

  Ky artikull në lidhje me matematika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.