Tako Hajo Jelgersma (29 tetor 1702 - 24 mars 1795) ishte piktorë holandezë i shekullit 18-të.

Portreti i Tako Hajo Jelgersma në punë, nga John Greenwood

Biografia

Redakto

Ai ishte nxënësi i Frans Decker dhe Wigerus Vitringa. Ai pikturoi peizashe, portrete dhe kopjet e mjeshtërve të vjetër. Nxënësit e tij ishin Johan Bernard Brandhoff, Johannes Petrus van Horstok, Cornelis van Noorde, Martinus van der Jagt, and Johannes Swertner.[1]

Nxënësi i tij Cornelis van Noorde bëri shumë gdhendje pas portreteve që bëri Jelgersma. Shpesh këto janë portrete të vetme të mbijetuara të këtyre njerëzve sot.

Referimet

Redakto