Tarantulat përfshijnë një grup merimangash të mëdha dhe shpesh me flokë të familjes Theraphosidae. Që nga gushti 2022, janë identifikuar 1040 lloje, me 156 gjini. Termi "tarantula" zakonisht përdoret për të përshkruar anëtarët e familjes Theraphosidae, megjithëse shumë anëtarë të tjerë të të njëjtit infrarend (Mygalomorphae) zakonisht quhen "tarantula" ose "tarantula të rreme". Disa nga speciet më të zakonshme janë bërë të njohura në tregtinë ekzotike të kafshëve shtëpiake. Shumë lloje të Botës së Re që mbahen si kafshë shtëpiake kanë setae të njohura si qime urtikuese që mund të shkaktojnë acarim të lëkurës dhe në raste ekstreme, të shkaktojnë dëmtim të syve.

Tarantula rozë meksikane, Brachypelma klaasi.

Shiko edhe

Redakto

Referime

Redakto