PërbërësitRedakto

Për përgatitjen e gjellës për 4 persona nevojiten:

  • 2 kg patate të reja
  • 1 pulë
  • 1 purri
  • 1 qepë
  • 1 domate
  • 1 spec
  • 1 karrotë
  • 3-4 këpurdha;
  • melmesa sipas dëshirës

PërgatitjaRedakto

Fillimisht zihet pula me pak kripë dhe vegetë. Në tavë hudhen patatet dhe të gjitha perimet e shënuara, më parë të coptuara në pjesë të mëdha. I hudhen melmesat (kripe, biber, vegetë, biber të kuq etj.) dhe pak vaj ulliri dhe përzihen. Pastaj i hudhet pak lëng i pulës dhe futen në furrë deri sa të skuqen. Para se të skuqen mirë ju bashkohet edhe mishi.