matematikë, një teoremë është një formulim që ka prova matematike, në bazë të formulimeve të krijuar më parë, si teorema te tjera, dhe formulimeve të pranuara më parë, si aksiomat.

Teorema e Pitagorës ka të paktën 370 prova të njohur[1]

Burimi

Redakto
  1. ^ For full text of 2nd edition of 1940, see Elisha Scott Loomis. "The Pythagorean proposition: its demonstrations analyzed and classified, and bibliography of sources for data of the four kinds of proofs" (PDF). Education Resources Information Center. Institute of Education Sciences (IES) of the U.S. Department of Education. Marrë më 2010-09-26. {{cite web}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!) Originally published in 1940 and reprinted in 1968 by National Council of Teachers of Mathematics.