Hape menynë kryesore
Termoelement i lidhur me një multimeter që shfaq temperaturën e dhomës në °C

Një termoelementi është një pajisje elektronike e përbërë nga dy përçuesve të ndryshme që formojnë kryqëzimet elektrike në temperatura të ndryshme. Një termoelement prodhon një tension varësisht nga temperatura si rezultat i si rezultat i efektit termoelektrik, dhe ky tension mund të interpretohet për të matur temperaturën. Termoelement janë të përdorur gjerësisht nga senzorët e temperaturës.[1]


ReferimeRedakto

  1. ^ "Thermocouple temperature sensors". Temperatures.com. Marrë më 2007-11-04.