Thanas Todi Zengo lindi ne Dardhe ne vitet 50 te shekullit te kaluar dhe vdiq ne vitin 1920. Ka punuar si piktor ne Rumani, ku ka marre pjese ne pikturimin e pallatit te mbretit rumun, bashke me piktore te tjerë. Me Korçe ne Muzeun Mesjetar ruhet prej tij vetëm një ikone e titulluar "Shikimi i te verbëtit". Është marre edhe me pikture lajke. Prej tyre ka mbruur vetëm një portret i Skënderbeut.