Thoma Turtulli ishte një bamirës shqiptar, i vëllai i Mihal Turtullit. Ai i dhuroi Korçës bibliotekën, kinemanë, liceun, spitalin dhe jetimoren.[1][2][3]

Stub biografi.png Ky artikull që ka të bëjë me një biografi individi është i cunguar. Ju mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar atë.

BurimetRedakto

  1. ^ http://www.arsalbanica.mk/kush-ishte-filantropi-thoma-turtulli-qe-i-dhuroi-korces-biblioteken-kinemane-liceun-dhe-spitalin/
  2. ^ https://observerkult.com/kush-ishte-filantropi-thoma-turtulli-qe-i-dhuroi-korces-biblioteken-kinemane-liceun-dhe-spitalin/
  3. ^ https://alb-spirit.com/2020/08/01/sabina-darova-thoma-turtulli-dhe-historia-e-bibliotekes-ne-korce/