Tigranocerta (greqisht: Τιγρανόκερτα, Tigranόkerta) ose Tigranakert (armenisht: Տիգրանակերտ, quhet ndryshe edhe Cholimma ose Chlomaron në antikitet) ishte një qytet dhe kryeqyteti i Mbretërisë Armene midis viteve 77 dhe 69 pes. Ajo mbante emrin e Tigranes i Madh, i cili themeloi qyteti në shekullin e parë para Krishtit. Deri më tani nuk ka asnjë marrëveshje të përbashkët për vendndodhjen e saktë të Tigranakert; ajo ishte ose afër Silvanit të sotëm, Arzan (Arzn, në provincën armene të Arzanene ose Aghdznik), në lindje të Dijarbakir, Turqi, ose në luginën e lumit Garzan ku përmendet nga TA Sinclair. Ishte një nga katër qytetet në Armeninë historike me emrin Tigranakert. Të tjerët ishin vendosur në Nakhichevan, Artsakh dhe Utik.