Tomi Putaansuu

këngëtar finlandez

Tomi Petteri Putaansuu (i lindur më 15 shkurt 1974) është një muzikant, biznesmen, make up artist, kompozitor, aktor, piktor, artist librash komikë dhe dizajner grafik. Ai njihet më së miri nga emri i tij i skenës Z. Lordi.

Tomi Putaansuu (2018)

Zoti Lordi është më i njohur si vokalisti kryesor në grupin heavy metal / hard rock Lordi. Në grupin ai është përgjegjës për kompozimin e këngëve dhe krijimin e të gjitha maskave, kostumeve, grafika dhe skenës.

Z. Lordi ka shkruar këngë dhe pikturuar vepra arti të mbuluara për shumë grupe dhe artistë si Rotten Sound, Jope Ruonansuu, Dominimi Black, Grandevils dhe Agnes Pihlava. Ai ka pasur gjithashtu disa ekspozita arti në Finlandë.

Të gjitha fotografitë publicitare të zotit Lordi e kanë fshehur fytyrën e tij me maskën dhe përbërjen e skenës. Megjithatë, shumë tabloidë kanë publikuar fotografi të rreme të fytyrës së tij të demaskuar.


 Commons: Mr. Lordi – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale