Sportist i përgatitur e me përvojë, që ka për detyrë të stërvitë një skuadër futbolli basketbolli, volejbolli etj., t'i mësojë lojën dhe ta përgatitë për ndeshje. Trajner i aftë (i zoti). Trajner futbolli (basketbolli). Trajner i skuadrës (i ekipit).

Në disiplinat ekiporeRedakto

Në futbollRedakto

Në basketbollRedakto

Në disiplinat individualeRedakto

AtletikëRedakto

QitjeRedakto